Oefendag Socratisch gespreksleiders

30 juni, 09:00 - 16:30

€20,

Oefendag voor Socratisch Gespreksleiders

Een oefendag waarbij Socratisch gespreksleiders die een opleiding bij Hans Bolten en Kristof van Rossem met elkaar het Socratisch Gesprek oefenen. Dit is niet bedoeld als intervisie, daar is een andere groep voor.
Deze dag bestaat uit het oefenen van de aangeleerde vaardigheden die tijdens de genoemde opleiding aangeleerd zijn.
Het idee is om een socratisch gesprek te houden met de aanwezigen en om de zoveel tijd te wisselen van gespreksleider zodat iedereen kan oefenen.

De gesprekleider zijn beurt wordt begonnen met wat theorie van de desbetreffende fase in het socratisch gesprek waarna zij/hij zelf de fase van het gesprek leidt en eindigt met een korte evaluatie van de aanwezigen.

De gespreksfasen zijn
1: Het vinden van een socratische vraag. 2: Het vinden van een geschikt voorbeeld. 3: Het vinden van het opmerkelijk moment. 4: Beweringen en argumentatie oogsten. 5: Discussie laten verlopen. 6: Een einde aan het gesprek zoeken.

De dag begint om 09:30 er zal een lunch zijn om 12:30 en de dag eindigt om 16:30.

Deze dag is toegankelijk voor (toekomstige) VFP-leden die een opleiding tot socratisch gespreksleider bij Hans Bolten en Kristof van Rossem met succes hebben afgerond.

Meer informatie? Neem dan contact op met organisator Arthur Bijl, bijlarthur@gmail.com.

Kosten:
€20,