Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Voltooid Leven

20 juni, 14:00 - 16:30

Gratis

Think smart & Work hard

Workshop door Frank Vandendries, 20 juni, 14:00 – 16:30 uur

aanmelden

In reactie op het recent verschenen rapport ‘Perspectieven op de doodswens van ouderen die niet ernstig ziek zijn’ waarin o.m. Els van Wijngaarden verslag doet van onderzoek naar ‘voltooid leven’, zegt Denker des Vaderlands Daan Roovers: “Het onderwerp is te complex om er vanuit de filosofie een eenduidig antwoord op te geven, want het raakt het hart van het menselijk bestaan, waartoe zijn we op aarde? De term ‘voltooid leven’ vind ik problematisch. Filosofie gaat over concepten die iets zeggen over de werkelijkheid, maar het concept ‘voltooid leven’ is een eufemisme dat niet bij de werkelijkheid past.” (Trouw, 31 januari)

Roovers doet persoonlijk gemotiveerde uitspraken die de moeite waard zijn om filosofisch te onderzoeken. En dat gebeurt in de interactieve ‘think smart & work hard’ bijeenkomst ‘voltooid leven’.
Na een introductie over het thema, daagt filosofisch consulent Frank Vandendries de aanwezigen uit om aan de hand van gerichte opdrachten tot politiek-filosofische en maatschappelijk-ethische duiding van het thema te komen. Kunnen we als filosofen wezenlijk bijdragen aan het levenseindedebat? Blijft het dan bij het scherpstellen van vragen, of is het zelfs mogelijk om eenduidig antwoorden te geven? En: op welke wijze kunnen filosofen hun stem laten horen in de maatschappelijke discussie?

aanmelden

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
Gratis