Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosoferen in organisaties: de eidoskoop

8 december 2021 | 10:00

Een eigen visie: weten wat je wilt, op goede gronden 

Weten wat je wilt: het lijkt makkelijk, maar dat is het vaak niet. Niettemin wordt voortdurend van ons verwacht dat we een duidelijke, evenwichtige en overtuigende visie presenteren. Hoe pak je dat aan?

In deze workshop bepaal je je wil met een beproefde, toegespitste vorm van socratisch onderzoek: de eidoskoop. Je voert dit proces zó grondig uit dat je visie standhoudt: zowel in de tijd als tegenover opponenten.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn een kwestie uit het eigen leven te onderzoeken en daarover op enkele momenten met mededeelnemers te praten. Wie zich inschrijft, krijgt behalve enkele vrijblijvende literatuursuggesties een welomschreven verzoek deze kwestie alvast op papier te zetten.

Aan het eind van de workshop heeft elke deelnemer niet alleen een visie ontwikkeld of daar een serieus begin mee gemaakt, maar ook gereflecteerd op het achterliggende onderzoeksproces en geleerd hoe filosofie behulpzaam kan zijn bij het ontwikkelen van nieuw, persoonlijk denken én bij een leven in overeenstemming met dat denken. Daarnaast is besproken hoe deze techniek inzetbaar is in werksituaties.

Begeleiders: Jan Ewout Ruiter en Luuk Stegmann

ISVW, zaterdag 6 november 2021, 10.00 – 16.30 uur  –  onder voorbehoud van coronamaatregelen
Maximaal aantal deelnemers: 12

Kosten: € 20,00 – voor de lunch van het ISVW

Gegevens

Datum:
8 december 2021
Tijd:
10:00
Kosten:
€ 20,00

Internationale School voor Wijsbegeerte

Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie