Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vernieuwing in de Filosofische Praktijk met AI

9 december 2023 | 09:30 16:30

Workshop
Vernieuwing in de Filosofische Praktijk
met de kracht van Kunstmatige Intelligentie

Het introduceren van Kunstmatige Intelligentie in de filosofische praktijk roept bij sommigen vraagtekens op, terwijl anderen vermoeden dat het de filosofische praktijk grondig kan veranderen. De opkomst van Kunstmatige Intelligentie heeft ontegensprekelijk een effect op ons dagelijks leven en werken. De vraag is dan ook: hoe zal deze ontwikkeling onze werkwijze en benadering van de filosofische praktijk veranderen? Daarom biedt de Vereniging van Filosofische Praktijk (VFP) deze workshop aan. Deze is specifiek bedoeld voor adviseurs, facilitators en consulenten, die in hun dagelijkse praktijk anderen helpen te denken en filosoferen.

Laat je uitdagen door de vragen van Socrates en ontdek nieuwe perspectieven. Ben je benieuwd naar een eigentijdse twist aan de klassieke filosofie? Tom Sengers zal je tijdens de workshop laten kennismaken met een Kunstmatig-Intelligente Socrates.  Met MindQuest Socrates, toegankelijk via ChatGPT kun je een-op-een socratische gesprekken voeren met een digitale Socrates! Dit zowel per chat als spraak. Deze unieke ervaring combineert tijdloze (eigen)wijsheid met moderne technologie. Tevens zal Tom tijdens de workshop ingaan op de filosofisch-theoretische achtergrond van deze Socrates 2.0

Maar wat betekent dit voor de filosofische praktijk?

Met Kunstmatige Intelligentie -zoals ChatGPT- en andere eigentijdse hulpmiddelen ontstaat er een geheel nieuw potentieel aan mogelijke invalshoeken voor onze manier van filosoferen en werken. Hierbij staan nieuwe benaderingen, ideeën en innovaties centraal.

Wat kun je verwachten?

Verheldering van Kunstmatige Intelligentie en ChatGPT en het toepassingspotentieel, praktijkvoorbeelden, dialoog, samen denken, ‘tips & trics’ en natuurlijk ‘hands-on experience’.

Ledenprijs 35,-, niet-leden 67,50 – incl. lunch

Programma Workshop

9:30-12:30 Duik diep in de wereld van Kunstmatige Intelligentie en filosofische achtergronden bij MindQuest Socrates

12:30 – 13:30 Lunch

13:30 – 16:30 Een gezamenlijke verkenning met ChapGPT en MindQuest Socrates

Over Tom Sengers

Tom heeft een achtergrond in ‘business development’ en speelde een rol in de ontwikkeling van de slimme telefoon en de introductie van elektronisch bankieren en authenticatietechnologieën. Bij het adviesbureau Inpaqt en het Centrum voor Innovatie Management begeleidde hij diverse innovatietrajecten. Later raakte hij betrokken bij de socratische methode en was hij onder andere medeoprichter van het Socratisch Café Nederland. In 2014 stapte hij de horeca in en opende meerdere restaurants. In 2020 richtte hij samen met zijn zoons Vastadis Projectontwikkeling op. Recentelijk gaf hij de leiding van Vastadis over aan zijn zoons en richt zich nu op toegepaste filosofie.

ISVW, Leusden

Dodeweg 8
Leusden, Nederland
+ Google Maps