Dennis de Gruijter – Deugdethiek in organisaties – workshop 

Workshop 

We vinden het belangrijk dat organisaties een bedrijfsethiek hebben die leiding geeft aan de middelen en doelen. Maar deze ethiek staat vaak op gespannen voet met normen en waarden. De primaire drijfveer voor organisaties is immers voortbestaan: eerst komt het eten, daarna de moraal.

De meeste bedrijfsethieken zijn gebaseerd op abstracte waarden met vaak een flexibele toepassing in de praktijk. Is het mogelijk om organisaties – of deze nu commercieel of publiek zijn – in te richten volgens een deugdethiek, waarbij de normen en waarden geworteld zijn in de menselijke natuur, het menselijk karakter en de goede eigenschappen van de mens?

In deze workshop verkennen we organisaties met behulp van deugden, praktijken en instituties. Of je nu een gezin ‘organiseert’, een sportvereniging, detailhandel, afdeling of ministerie, je pakt in ieder geval iets mee uit deze workshop.

 

Over Dennis de Gruijter.

De workshop wordt verzorgd door Dennis de Gruijter.  Hij is docent filosofie en Stoïcijns practicus. Zijn specialisme is deugdethiek in organisaties, in het bijzonder Stoïcijnse deugdethiek.