Filosofisch practici/consulenten – individuele gesprekken – carrousel

Carrousel

Kan dat wel, intiem zijn en toch vreemd aan elkaar? Wat maakt iets tot intiem, wat tot vreemd?

Graag nodigen we je uit om in een gesprek van een half uur samen met een filosofisch practicus / consulent na te denken over deze vragen of over andere (levens)vragen die jou bezig houden.  Jouw eigen denken wordt gestimuleerd en bevraagd, vooronderstellingen en tegenstrijdigheden worden tegen het licht gehouden, wellicht krijg je nog een mooie vraag mee naar huis. En wie weet,  misschien word je hier iets wijzer van.

Na de openingslezing is de hele dag  een filosofisch practicus / consulent beschikbaar om met jou het gesprek aan te gaan.  De deelnemende filosofisch practici / consulenten wisselen elkaar in de vorm van een carrousel af.

 

Over de filosofisch practici/consulenten

Nelleke Krol is ruim 25 jaar als advocaat werkzaam geweest en heeft begin 2018 het roer omgegooid. Zij heeft in 2019/2020 de opleiding tot Filosofisch Practicus gevolgd bij de ISVW. In januari 2021 zijn de deuren van haar praktijk geopend. In haar praktijk voert ze  gesprekken met bezoekers die rondlopen met een (levens)vraag, worstelen met een persoonlijke kwestie of praktisch probleem en hun denken kritisch tegen het licht willen houden. Ze gaat niet op zoek naar oplossingen en antwoorden, maar begeleidt de bezoeker bij het vinden en uitdiepen van onderliggende vragen en begrippen.

Sanne Rombouts is filosofisch practicus bij Praktijk Slijpsteen en volgt de master Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen. Ze put uit zowel de praktische als de academische filosofie om bij te dragen aan het ‘beter leren denken’ door individuen en groepen. In haar werkwijze combineert ze haar scherpte in denken en luisteren met laagdrempeligheid en toegankelijkheid.

Marja Havermans begeleidt filosofische gesprekken. Ze schrijft en geeft lezingen, workshops en trainingen, waaronder ‘Spreken is zilver, vragen is goud’ over gespreksvoering met ouderen, ‘Aanvaarden bij verlies’ met de stoïcijnse filosofie als inspiratie en ‘Rapporteren en Reflecteren in de zorg’.

Mariette Visbach maakte als communicatiedeskundige bij maatschappelijke organisaties gaandeweg bewust de overstap van een omgeving waar het hebben van een antwoord voorop staat naar een omgeving waar het stellen van de juiste vraag belangrijk is. Inmiddels afgestudeerd heeft zij sinds enkele jaren een praktijk als praktisch filosoof en organiseert zij filosofische cafés en workshops filosofie voor gedetineerden in gevangenissen. “Met ’n goede vraag kom je verder dan met ’n volmaakt antwoord” is het motto van haar praktijk.

Roel Klopstra heeft in tal van managementfuncties samengewerkt met mensen met diverse achtergronden. Aan de Internationale School voor Wijsbegeerte heeft hij de beroepsopleidingen  Filosofisch Practicus en Socratisch Gespreksleider succesvol afgerond. Hij volgt nu de Masteropleiding Filosofie & Maatschappij aan de Rijksuniversiteit te Groningen. In zijn filosofische praktijk richt hij zich op individuele en groepsgesprekken en op het geven van trainingen en cursussen. Voor verdere informatie zie www.roelklopstra.nl.