Hubertus Bahorie – ‘De stadsfilosoof’ – lezing + workshop

Lezing – de stadsfilosoof

In de lezing blik ik kort terug op de periode dat ik als filosoof de stad Delft van dienst heb kunnen zijn en welke lering daaruit getrokken kan worden.

 

Workshop – De geleerde onwetendheid

De workshop maakt ervaarbaar hoe een besef van onwetendheid (docta ignorantia) kan helpen om op een authentieke manier van iedere situatie het allerbeste te maken.

 

Over Hubertus Bahorie – voormalig stadsfilosoof van Delft
Oud-stadsfilosoof Hubertus Bahorie studeerde Cultureel Werk in Venlo, Filosofie in Nijmegen en volgde het World Teachers Program in Leiden. Van 2014 – 2018 zette hij zich als filosoof in voor Delft en werd bekend als één van de 49 parels van deze stad. Hij kwam wekelijks op de stadsradio en schreef maandelijks een column voor de Delftse Post en werd o.m. vereeuwigd met een dichtregel op de Reineveldbrug.

“Door het alledaagse in het licht te houden van de rijke filosofische traditie kon ik bijdragen aan verbinding. Het was leuk om mijn stadsgenoten te verwonderen en tot nadenken aan te zetten.”

Hij geeft les aan het VWO, verzorgt samen met zijn vrouw verdiepende seminars en onderzoekt wegen om als wijsgeer in tijden van lockdown en social media ook locatieonafhankelijk zinvol te kunnen werken.

 

Plaats een reactie