Leontien van Hooft – ‘Een kennismaking met Ubuntu als bestuursmodel voor organisaties’ – lezing

Lezing

Leontine neemt je in sneltreinvaart mee op reis naar Afrika. Zij laat je, aan de hand van haar eigen belevenissen als inclusief ondernemer op dit continent en door de ogen van een verwonderde organisatie antropoloog een bijzondere ontdekkingsreis maken van tribale community naar organisatie community. Want hoe ziet een organisatiecultuur, die gebaseerd is op deze filosofie, eruit? Wat zijn gebruiken en rituelen die daarbij horen? Hoe werken mensen samen? Hoe is besluitvorming georganiseerd? Hoe anders is leiderschap? En vooral: wat kun je daar als westerse leider of organisatie in deze complexe en verwarrende post-Covid periode van leren?

Als ogen opengaan, wordt kijken zien (Ethiopisch gezegde)

De Afrikaanse filosofie Ubuntu, die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet, vormt de ruggengraat van Leontine van Hooft.

Wereldleiders als Nelson Mandela, Desmond Tutu, Ellen Sirleaf en Barack Obama zijn daarbij haar grootste inspiratiebronnen. Juist nu in deze post-pandemie fase kunnen de Ubuntu-waarden helpen om een nieuw bestuursmodel en een bestuurshouding te ontwikkelen. Een betere kans is er niet.

 

Over Leontine van Hooft
Leontine van Hooft is corporate antropoloog en inclusief onderneemster. Haar organisatie, GreenDreamCompany praktiseert Ubuntu management. Zij bekleedt diverse bestuursfuncties en is gastdocent aan de Hogeschool voor Wijsbegeerte.

Leontine heeft meer dan 15 jaar een organisatie adviesbureau gehad op het gebied van managing diversity & integrity. Zij heeft inmiddels 250+ organisaties en haar leiders begeleid.

Leontine is auteur van prijzen winnende management boeken, artistieke novellen 8+ en kinderboeken rondom de Ubuntu filosofie.

Zij is altijd positief maar kritisch en confronterend, creatief én in kansen denkend. Haar lezingen en masterclasses zijn boeiend, humoristisch, inspirerend en zetten aan tot actie, lef en zelfreflectie.

Zie ook: www.leontinevanhooft.nl

 

Plaats een reactie