Marianne Scheeper – Filosoferen met Kinderen – workshop

Workshop

Het doel van filosoferen met kinderen is niet het resultaat, maar het gezamenlijke onderzoek tijdens het gesprek. Door samen na te denken over uiteenlopende onderwerpen en verschillende meningen te horen, ontwikkelen kinderen het vermogen om zich te verplaatsen in de ander. Zo ontdekken kinderen dat wij mensen het onderling niet overal over eens zijn, maar dat dat niet erg hoeft te zijn!

Deze workshop is voor volwassenen die kennis willen maken met Filosoferen met Kinderen. Er staan verschillende vormen centraal die je kunt gebruiken als je zelf met kinderen wilt gaan filosoferen. Hoe filosofeer je naar aanleiding van een (voorgelezen) verhaal? Over een specifiek thema? Of over het gebruik van social media?

 

Over Marianne Scheeper

Marianne Scheeper van Filosoferen in de Klas geeft deze workshop, zij is praktisch filosoof en filosofeert wekelijks over uiteenlopende onderwerpen met kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast is zij bestuurslid van de Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie en Programmamanager van de Week van de Kinderfilosofie.

 

Plaats een reactie