Mijn profiel

Sluiten
Profiel details

Als filosofisch consulent werk ik vanuit een humane benadering waarbij de onderzoekende houding van de cliënt bepalend en richtinggevend is. Het is niet de bedoeling om oplossingen aan te reiken maar eerder samen op zoek te gaan naar de essentie van het leven, een verdieping van wat het betekent om mens te zijn. Bij elk gesprek benader ik het menselijk bestaan op een holistische manier en vergezel ik de cliënt bij het zoeken naar een goede balans tussen de verschillende dimensies van het mens-zijn.
Als existentiefilosoof hecht ik veel belang aan een filosofie die dicht bij de mens staat, als een praktische levenshouding die een bijdrage kan leveren aan het welzijn van de medemens. Mijn interesses binnen de wijsbegeerte gaan voornamelijk uit naar het existentialisme, de metafysica en de praktische toepasbaarheid van de filosofie. Daarnaast wordt mijn nieuwsgierigheid steeds weer geprikkeld door nieuwe benaderingen van het mens-zijn. Dat is ook de reden waarom het raakvlak tussen de filosofie, de psychologie en de existentiële psychotherapie me uitermate boeit.
Elk filosofisch gesprek gebeurt op individuele basis en vindt doorgaans plaats in mijn filosofische praktijk Mens-zijn, maar kan ook in de vorm van een wandelgesprek in de natuur doorgaan.

Man
Grimbergen
Limburg
België
Filosofisch Consulent, Socratisch Gesprekleider
Counselor Existentieel Welzijn
Wandelcoach
Masteropleiding Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen (V.U.Brussel)
Postgraduaat Menselijke Ecologie (V.U.Brussel)
Counseling Existentieel Welzijn (K.U.Leuven)
Socratisch Gespreksleider (Hans Bolten & Kristof Van Rossem)
De Kunst van het Vragen stellen (Kristof Van Rossem)
Existentiële en Spirituele zorg bij palliatieve patiënten (Alexander Verstaen)
Wandelcoach (Wandelcoach Nederland)
Geen
Social Profiles
https://linkedin.com/in/joël-vanherle-841679216/
vanherle@outlook.com
Account details