Mijn profiel

Sluiten
Profiel details

Een hersenschudding confronteerde me met het belang van (steeds beter leren) denken. Enkele jaren later zag Praktijk Slijpsteen het levenslicht.

“Je bent heel sterk in het stellen van goede vragen”, zei een leidinggevende jaren geleden tegen me. Daar was ik me voordien nog niet zo van bewust, maar zijn uitspraak bleef hangen en zette me aan het denken. Vragen stellen, beschouwen en stilstaan in plaats van doordraven in de waan van de dag zijn steeds belangrijker voor me geworden.

Toen ik in 2017 thuis kwam te zitten door een hersenschudding besefte ik dat ik beter wilde leren denken. Geïnteresseerd in filosofie was ik al langer, maar het begon me te dagen dat filosofie veel meer is dan een interessante wetenschap. Door filosofie kun je je denken verbeteren.

Na een reeks gesprekken met een filosofisch practicus besloot ik Wijsbegeerte te gaan studeren aan de Universiteit Antwerpen. Dat doe ik nog steeds. In september 2021 begin ik met de Master. De bagage die ik opdoe in deze studie helpt me om beter te denken en fundamentele zaken te durven bevragen.

Omdat ik de filosofie ook graag buiten de figuurlijke muren van de universiteit wil inzetten, ben ik de opleiding tot filosofisch practicus gaan volgen bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. In juli 2021 heb ik deze opleiding afgerond en sindsdien bied ik filosofische gesprekken aan. Dat doe ik met een mix van scherpte en toegankelijkheid. Ik ben nauwgezet en scherp wanneer ik het denken van mijn bezoekers samen met hen ontleed. Tegelijkertijd voelen velen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren geen drempel om hun denken met mij te delen.

Wil jij dat ook? Mail me dan om kennis te maken!

Vrouw
Zundert
Noord-Brabant
Nederland
Filosofisch Consulent
Filosofisch practicus, academische filosofie, gespreksleiding, gespreksvoering, teamcoaching.
Recensies voor iFilosofie en De leesclub van alles.
Geen
Social Profiles
https://www.linkedin.com/in/sanne-rombouts/
https://www.facebook.com/PraktijkSlijpsteen
sanne@praktijkslijpsteen.nl
Account details