Robert Keurntjes – ‘Filosofie en contemplatie’ – lezing + gesprek

Lezing en gesprek

Filosofie kan meer zijn dan denken over. In plaats van de vraag te stellen wat iets is kunnen we ons ook verwonderen over hoe iets is. Hoe het aan ons verschijnt, wat het met ons doet, hoe betekenis zich aan ons voordoet. Dat vraagt om een andere, meer betrokken, houding. Dat vraagt om introspectie en contemplatie, om tot de zaak door te dringen, of wellicht de zaak tot ons door te laten dringen. Maar wat houdt contemplatie in en hoe kunnen we het gebruiken? Voor ons eigen onderzoek, onze eigen filosofische praxis en gezamenlijk onderzoek of gesprek.

Tijdens deze workshop zal ik een inleiding geven over contemplatieve filosofie, hoe het mij helpt voor mijn eigen onderzoek en in gesprek met anderen. Erna wil ik samen met het publiek naar verdieping zoeken hoe we een meer contemplatieve houding kunnen ontwikkelen en hoe die kan helpen in onze filosofische queeste.

 

Over Robert Keurntjes

Robert Keurntjes is filosoof en combineert boeddhistische filosofie met philosophy of mind in relatie tot hedendaagse vraagstukken. Hij is beschikbaar als gesprekspartner.

 

Plaats een reactie