Swanny Kremer – ‘Ethiek is overal om je heen, als je daar maar oog voor hebt!’ – lezing + workshop

Lezing

Moreel beraad biedt structuur en ondersteuning bij het gezamenlijk onderzoeken van een dilemma (van de werkvloer). Het gaat om echte mensen in echte situaties, en de vraag wat nu ‘het goede’ of minst kwalijke is om te doen. Swanny Kremer legt uit wat moreel beraad is, en deelt naast talrijke anekdotes uit de praktijk enkele onderzoeksresultaten: wat levert moreel beraad nu eigenlijk op?

 

Workshop

We gaan aan het werk! In de workshop ‘moreel beraad’ maken we gebruik van een stappenplan (en een getrainde gespreksleider) om een moreel dilemma met elkaar uit te werken. Iedereen kan en mag meedenken! Samen weten we meer, maar nog belangrijker: vragen we ons meer af, dan alleen.

 

Over Swanny Kremer

Swanny Kremer studeerde filosofie in Groningen met als afstudeerrichting ethiek. Zij werkt als onderzoeker in FPC Dr. S. van Mesdag, haar promotieonderzoek gaat over de mogelijke effecten van moreel beraad op de professionalisering van medewerkers. Daarnaast geeft zij het college ‘professionele ethiek’ aan de RUG en is zij columnist bij Zorgethiek.nu

Plaats een reactie